Geschiedenis

Het begon allemaal met een idee…

‘Mentale en fysieke vrijheid creëren en samen bouwen aan een duurzame leefomgeving. Voor onszelf en onze kinderen. Gekoppeld aan het onderwijs, grenzeloos biologisch experimenteren en daarvan leren. En vooral zelfvoorzienend zijn: we beginnen met niets.’

Buitenlokaal werd geboren 

Met de KBS de Klimboom werden de plannen besproken en het moestuincomplex 'De Pionier' stelde een mooi stuk beschikbaar. Perfect voor Buitenlokaal!  

Met helemaal niets iets creëren? Kan dat? Ja absoluut: Buitenlokaal is het bewijs. Veel betrokken Drontenaren doneren materiaal, diensten en kennis en brengen Buitenlokaal verder. 

Inmiddels een jaar verder en van de kale vlakte in het begin is nu niets meer te zien. De tuin is netjes ingedeeld in vakken voor de verschillende klassen van de Klimboom. Er is gebouwd, gezaaid, geoogst. En ook veel onderhouden...schoffelen, gieteren, jong en oud was en is op de tuin te vinden.  Met veel enthousiasme werken steeds meer vrijwilligers (ouders, leraren, ondernemers, agrariers) fysiek op de tuin, maar ook achter de schermen. Kijk eens bij 'over ons' voor meer informatie.

Al veel mensen hebben Buitenlokaal omarmt. Samen bouwen we aan een leven lang leren van en voor de natuur! Doet u mee?!

 

Maart 2014..
Een kale vlakte

De contouren zijn goed zichtbaar.

Het lokaal wordt gebouwd met afval hout.

samen onderhouden en bouwen...